Kilometerregistratie

Wanneer is kilometerregistratie verplicht?

Rij je minder dan 500 privékilometers in jouw auto van de zaak? Dan betaal je geen bijtelling. Wel vraagt de belastingdienst dan een sluitende rittenregistratie conform hun eisen. Dan is het dus verplicht om elke gereden kilometer te registreren. Zowel privé als zakelijke kilometers.

Ook als je met jouw privéauto zakelijke kilometers rijdt en daarvoor een vergoeding ontvangt, is het verplicht een om een kilometerregistratie bij te houden.

Waar moet de kilometerregistratie aan voldoen?

Dient jouw kilometerregistratie als bewijs voor de belastingdienst? Zorg er dan voor dat jouw administratie ook aan hun eisen voldoet. Dat betekent dat je minimaal de volgende gegevens moet vermelden

• Merk van de auto
• Type auto
• Kenteken
• Periode waarin de auto is gebruikt

Per rit moet je de volgende gegevens vermelden:

  • Datum
  • Beginstand kilometers
  • Eindstand kilometers
  • Vertrekadres
  • Aankomstadres
  • Route, indien je niet de meest gangbare route hebt genomen
  • Of het privékilometers of zakelijke kilometers zijn
  • Aantal gereden privékilometers in geval van een gecombineerde rit

Benieuwd naar ons kilometerregistratiesysteem? Vraag een vrijblijvende demo aan

Onze specialisten geven vrijblijvend een demo en passend advies

Krijg een demo of krijg meteen een offerte

Kilometerregistratie met GPS

Waarom zou je nog handmatig kilometers bijhouden als dat ook automatisch kan? Met behulp van een GPS tracker worden gereden kilometers eenvoudig en volledig automatisch geregistreerd. In het bijbehorende voertuigvolgsysteem heb je altijd en overal inzicht in de gereden kilometers. Zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Wel zo makkelijk.

Bespaar tijd en kies voor automatische rittenregistratie

Dat zijn nogal een hoop gegevens die de belastingdienst van je vraagt. Ons voertuigvolgsysteem registreert al deze gegevens automatisch voor je. Op basis van GPS worden alle voertuigbewegingen bijgehouden en opgeslagen in een beveiligde omgeving. In het bijbehorende dashboard geef je zelf aan of de gereden kilometers privé of zakelijk zijn. In één oogopslag kun jij altijd en overal jouw administratie inzien.

Vraag een demo aan

Kies een AST kilometerregistratiesysteem met het keurmerk RRS Fiscaal 2.0

Het keurmerk RRS Fiscaal 2.0 is de enige onafhankelijke branchestandaard voor ritregistratiesystemen die kilometers registreren conform de eisen van de belastingdienst. Het keurmerk garandeert een zorgvuldige ritregistratie en opslag van data. Als je kiest voor een systeem met dit keurmerk weet je zeker dat je voldoet aan de eisen van belastingdienst en de AVG-regelgeving. Als je dus een systeem met een keurmerk koopt, dan kun je erop vertrouwen dat je een gedegen systeem koopt.

Gebruik je een rittenregistratiesysteem met het keurmerk ritregistratiesystemen, dan gaan wij er vanuit dat jouw rittenregistratie sluitend is. Wij kunnen nog wel een controle instellen en onderzoeken of een rit zakelijk of privé is.

Bron: Belastingdienst

Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je advies voor jouw specifieke situatie?

Vraag geheel vrijblijvend informatie aan bij onze specialisten.

Neem contact met ons op >

Onze tevreden klanten