Bluetooth beacons

Locatiebepaling met bluetooth beacons

Niet elk apparaat of object kan worden uitgerust met een GPS track en trace systeem. Als je dan toch inzicht in de locatie van jouw werkmaterieel wilt hebben, zijn zogenaamde bluetooth beacons een ideale oplossing.

Door het gebruik van een BLE beacon in combinatie met een gps-module, krijg je alsnog inzicht in de locatie van jouw materialen.

Hoe werkt een beacon?

Een beacon zendt een continu signaal uit via Bluetooth. Dat kan worden opgepikt door andere apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld informatie doorgeven over de locatie. De communicatie van een beacon is puur eenrichtingsverkeer. Je gebruikt ze dus altijd in combinatie met bijvoorbeeld onze GPS modules.

Waarvoor gebruik je beacons?

Wil je vooral inzicht in de locatie van jouw materieel maar is beveiliging niet noodzakelijk? Dan is locatiebepaling met behulp van beacons een ideale oplossing. Denk aan inzicht van de locatie van gereedschappen, containers of kostbare apparatuur.

BLE-beacons kunnen ook worden gebruikt in gebouwen of magazijnen. In combinatie met onze AST module kun je op deze manier zien welke apparaten zich in het magazijn bevinden. Handig voor de inventarisatie van beschikbare materialen of machines.

Doordat een beacon nauwelijks stroom verbruikt en een batterij volstaat, is een beacon geschikt voor elk object dat niet over een eigen stroomvoorziening beschikt.

De voordelen van Beacons

Eerlijk is eerlijk, zoek je naar een oplossing voor realtime beveiliging van voertuigen of materieel? Dan is een track en trace oplossing op basis van GPS het beste. Gaat het je vooral om inzicht in de locatie van jouw materieel? Dan is een oplossing met een beacon jouw voordeligste oplossing.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van BLE-beacons?

Wij praten je graag bij over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend meer informatie aan

Dit zijn de voordelen van beacons op een rij:

  • Voordelige optie voor locatiebepaling
  • Inzichtelijk via de AST Track & Trace applicatie
  • Bereik van 15 tot wel 100 meter
  • Geen scanner meer nodig
  • Gebruiksvriendelijk voor de gebruiker
  • Op Bluetooth gebaseerde technologie
  • Veel implementatiemogelijkheden
  • Groter bereik dan NFC
  • Technologie blijft doorontwikkelen