Rapportageverplichting WPM: wat het betekent en hoe AST Projecten kan helpen

In een tijd waar duurzaamheid en milieu steeds meer aandacht krijgen, worden ook organisaties aangespoord om hun mobiliteitsgegevens transparant te maken. Dit heeft geleid tot de nieuwe rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM) die vanaf 2024 van kracht wordt voor organisaties met 100 of meer medewerkers.

Wat houdt deze verplichting in?
Kort gezegd, organisaties moeten gegevens verzamelen over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van hun medewerkers. Hierbij gaat het onder meer om het totaal aantal kilometers en de verdeling daarvan per vervoermiddel en brandstoftype. Hoewel 2023 nog wordt gezien als een vrijwillig rapportagejaar, is het voorbereiden op deze nieuwe regelgeving cruciaal.

Hoe kan AST Projecten helpen?
Ritregistratie is een van de kernoplossingen die we bij AST Projecten bieden. Met onze systemen krijg je inzicht in de reisgegevens van jouw medewerkers, wat essentieel is voor de nieuwe rapportageverplichting. Denk aan gedetailleerde informatie over afgelegde kilometers, gebruikte vervoersmiddelen en brandstoftypes.

Bovendien gaat onze dienstverlening verder dan alleen het leveren van een product. Wij bieden ondersteuning en advies om ervoor te zorgen dat je optimaal gebruikmaakt van onze ritregistratiesystemen.


Met de nieuwe rapportageverplichting WPM die voor de deur staat, is het belangrijker dan ooit om jouw administratie op orde te hebben. Bij AST Projecten staan we klaar om je te helpen met betrouwbare en geavanceerde ritregistratiesystemen.